onsdag 11 januari 2012

Dagens Facit !

Tja, idag är det äntligen match igen och den här gången möter Vita Hästen "Stålmännen" Olofström. Sen om man ska betrakta dem som Stålmän återstår att se men efter det man sett och hört så var deras defensiva jobb rätt kasst i grundserien. I All-Ettan har det dock gått lite bättre och de har endast släppt in 6 mål på 3 matcher mot lag som Krif, Vimmerby & Kristianstad. Av detta kan man ju snabbt räkna ut att de släpper in ganska många mål mot bättre lag (Vimmerby & Kristianstad har ju inte mäktat med många mål framåt) KRIF gjorde ju ändå 5 st borta mot OIK och vann efter sudden.
Så det borgar ju ändå för att ett sjukdoms drabbat Vita Hästen ändå kan få flyt i offensiv zon.
Macke & Näsa verkar ju också vara sjuka vilket blir katastrof för första kedjan, men å andra sidan blir det nu tillfälle för Högga att komma igång i annan omgivning.
Han har ju haft det lite tungt med målskyttet nu i början.

En annan sak som jag vill se bättring på är vår egen Defensiv, den behöver bli rejälare. Mer fysik hockey och 4e kedjan med Rosén, Björkman & Gardell behöver gå ut lite lite hårde och förstöra uppspelen för det offensiva laget Olofström.
Funkar inte defensiven idag och de får ett tidigt mål så kan det tyvärr gå hela vägen för "Stålmännen"...
Men jag tror som vanligt på mitt lag !


Här är dagens tips för omgång 3.


Olofström - Vita Hästen            3-5
Skövde - Kallinge/Ronneby      2-4
Mariestad - Vimmerby             5-3
Karlskrona - Kristianstad        2-1


Lite snack om dagens omgång då...
Skövde har en måste match mot Kallinge om de ska haka på till playoff, fortsatt förlust här och det är tyvärr över för Sikarna del. Vimmerby har en måste match borta mot Mariestad och det blir en riktigt tuff nöt för smålänningarna att knäcka, Mariestad är väldigt bra hemma och spelar en relativt bra hockey just nu.
Karlskrona tror jag för första gången på hemma plan vinner mot ett "topplag" Kristianstad är ute ur leken efter den här omgången också...

Tack för idag,,, Mvh Zebbe

2 kommentarer:

  1. Markus Jonsson som är borta, enligt NT. Så Högga får ingen ny anfallskompis i dag, om inte Sune väljer att göra om.

    SvaraRadera
  2. Aha tyckte jag läste att Näsa & Macke var sjuka...

    SvaraRadera